Kalkaxel – Peritendinitis Calcarea

Symptom

Symptom för kalkaxel

Om du plötsligt får väldigt ont i axeln kan det vara kalkaxel. Det kan även göra ont att röra armen i vissa vinklar, och ytterligare ett tecken är om du inte hittar någon ställning för armen där du inte har ont i axeln. Det medför även vanligtvis axelvärk under natten. Du har troligtvis drabbats av kalkaxel om du inte hittar några smärtfria lägen, och helst håller armen tätt intill kroppen.

Behandling av kalkaxel

Kalkaxel diagnostiseras genom ultraljudsdiagnostik och tester på mottagningen. Vanligaste orsaken är kalkutfällning i Supraspinatussenan. Detta behandlas med stötvågsbehandling. Studier visar att symtomen oftast försvinner efter tre till fem behandlingstillfällen.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg.

Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer