Behandlingar

Behandlingar

Kartläggning av symptom

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller molar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på åtgärder.

Behandlingsformer

Behandlingen kan se väldigt olika ut beroende på problemområde/ diagnos, allmän hälsa och livsstil. Därför anpassas våra behandlingar induviduellt beroende på exv ålder, motionär eller elitidrott? Yrke eller annat. Våra naprapater och sjukgymnaster kan ha lite olika behandlingstekniker och intresseområden, därför internremiterar vi dig som patient till bästa kollega vid behov.

Behandlingsupplägg

Ett behandlingsupplägg kan exempelvis innefatta naprapatbehandling, stötvågsbehandling, kiropraktik eller massagebehandling. Vi på Agilokliniken kombinerar vanligtvis olika metoder under behanlingen. I de fall rehabträning ordineras som en del av upplägget kommer du även få lära dig övningar som du kan göra hemma eller på på våran mottagning. Övningar kan vara mer eller mindre avancerade, därför är det viktigt att gå igenom dessa med våra naprapater eller sjukgymnaster ordentligt. Det kan röra sig om enklare stretching till stärkande rörelser för rörelseapparaten, till avancerad högteknologisk träning på vår Söderklinik.

Diagnos

Din terapeut ställer därefter en preliminär diagnos. Utifrån diagnosen görs en prognos för hur många behandlingstillfällen som kommer behövas. Efter det sätter vi igång med behandlingen, som oftast innebär regelbundna besök tills skadorna rehabiliterats och funktionen i det berörda området är återställd. Det är även viktigt att utföra de ordinerade övningarna – som stretching/och träning – för att behandlingen ska få maximal verkan.

För vissa senskador och muskelinflammation utför vi ultraljudsdiagnostik. Observera att de flesta behandlingar tar 40 minuter!

Dropbehandling

Läs mer om Dropbehandling

Naprapati

Genom att kombinera behandling av muskler och leder så ger naprapatin snabba och effektiva resultat. I bland kan behandlingen behöva kompletteras med individuella träningsprogram för att ge varaktiga resultat.

Läs mer om Naprapati

Sjukgymnastik - Fysioterapi

I en kombination av behandling och individuella rehabiliteringsprogram hjälper våra sjukgymnaster och fysioterapeuter dig att komma till rätta med din smärta.

Läs mer om Sjukgymnastik - Fysioterapi

Kiropraktik

Våra kiropraktorer använder sig av en kombinerad behandling av leder och muskler för att återställa funktionsstörningar i rygg och nacke.

Läs mer om Kiropraktik

Stötvågsbehandling

Genom att stimulera och aktivera kroppens egna smärtlindrings och läkningssystem är stötvågsbehandling en mycket effektiv metod mot ffa kroniska sen och muskelfästesskador såsom hälsporre, hopparknä, hälsenebesvär, tennisarmbåge etc

Läs mer om Stötvågsbehandling

Rehabträning

Map1080 är ett 3-D rörelseanalys system där vi kan mäta rörelsen i rygg, höft, knä och fot. Detta gör att vi får en unik möjlighet till analys av den funktionella förmågan! Quantum 1080 är den mest avancerade dragmaskin som finns på marknaden! 1080 Quantum har en robotmotor kopplad till mjukvara som kan mäta styrka, och på ett helt unikt sett kan skapa rätt viktmotstånd i träningsövningen.

Läs mer om Rehabträning

Ultraljudsdiagnostik

Undersökning med ultraljud kan i många fall vara värdefullt för att säkerställa en diagnos så att rätt behandling kan utföras.

Läs mer om Ultraljudsdiagnostik

Akupunktur

På Agilokliniken använder vi medicinsk akupunktur och Dry Needling för smärtlindring och triggerpunktsbehandling.

Läs mer om Akupunktur

Lotorpsmetoden

Läs mer om Lotorpsmetoden

Massage

Agilokliniken använder massage som en del i behandlingen av spända muskler.

Läs mer om Massage

Triggerpunktsbehandling

Triggerpunkter är "muskelknutar" som är belägna i framförallt ryggens muskulatur. Triggerpunkter brukar ge en molande smärta som kan vara väldigt obehaglig, framförallt i samband med vila.

Läs mer om Triggerpunktsbehandling

Videokonsultation

Med hjälp av videosamtal med leg.fysioterapeut kan du få hjälp med dina frågor kring diagnos, val av behandling, rehabilitering samt frågor kring riktlinjer före och efter operation.

Läs mer om Videokonsultation

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer

Integritetspolicy
Copy link
Powered by Social Snap