Trokanterit

Trokanterit behandling

Symptom

Trochanterit/Trokanterit är ett retningstillstånd/inflammation i muskelfästen på utsidan av höften där de stora sätesmuskler fäster in. Det så kallade Ileotibilalbandet är ofta involverat i denna smärtbild. Trokanterit ger en inflammation i de ytliga slemsäckarna på höftens utsida. Detta kan du testa själv genom att trycka på utsidan av höften, om det ömmar när du trycker på utsida höft kan detta vara ett tecken, då denna struktur i vanliga fall inte är tryckkänslig. Ett vanligt symptom för trokanterit är att man känner smärta eller obehag när man ligger på sidan. Vanligen det gör ont vid promenad eller löpträning. Vi kan ge dig rätt diagnos och behandling för trokanterit.
Behandling av Trokanterit:

Efter noggrann undersökning och manuella tester, där vi först utesluter andra höftledssjukdomar, behandlas besväret med stötvågsbehandling. Stötvågsbehandling kombineras ofta med annan muskelavslappnande behandling som interferensström och stretching. Vid behov utformar vi ett individuellt stretch/rehabprogram som kan vara nödvändigt för att undvika att trokanteriten återkommer.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg.

Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer