Ultraljudsdiagnostik

Behandlingar

Ultraljudsdiagnostik

Vid behov använder vi oss på Agilokliniken av ultraljudsdiagnostik. Det är ett bra komplement till den kliniska undersökningen vid exempelvis bristning i vaden eller höftsmärta, därför att det låter oss se vilka strukturer i rörelseapparaten som orsakar smärta eller nedsatt funktion. Denna utökade kunskap gör att vi kan lägga upp mer precisa behandlingsplaner som siktar in sig på det specifika problemområdet. Med hjälp av ultraljudsdiagnostik kan man även få grepp om en skadas omfattning, och läkningsprocessen kan bevakas under behandlingens förlopp.

Här följer några vanliga områden och skador som vi kartlägger med ultraljudsdiagnostik:

  • Skador i senor och muskler- exempelvis axelsmärta, armbågssmärta, hälsenesmärta, hälsporre, hamstringsskada, bristning i vaden, ljumsk/höftsmärta.
  • Skador i leder och ledband- exempelvis stukad fot,Skadad höftled eller Inflammation i knä.
  • Slemsäcksinflammationer – exempelvis i knä, i armbåge, i axel.
Undersökningen är helt smärtfri och har inga biverkningar. Den liknar en ultraljudsundersökning man gör hos en barnmorska, men den högkvalitativa utrustning vi använder är särskilt riktad mot muskuloskeletal diagnostik med hjälp av färgdoppler upptäcka inflammatorisk process.

Undersökningen är helt smärtfri och utan biverkningar. På Agilokliniken använder vi högkvalitativ utrustning riktad mot muskuloskeletala besvär.

OBS! Före du bokar en ultraljudsundersökning rekommenderar vi att du kontaktar oss så att vi kan bedöma om dina besvär kräver en undersökning med ultraljud eller inte.

Ultraljudsdiagnostik kan bokas hos Jonas Ernestam eller Tim Gjerulf på söderkliniken, eller hos Kristoffer Eriksson på Agilokliniken City på Västra Järnvägsgatan 13.

Behandlingar

Symptom

När du för första gången besöker oss så undersöker vi dina symptom för att komma fram till vad som orsakar dina besvär, och var problemområdet sitter. Symptomen bakom ditt besvär, som exempelvis muskelvärk på ett lokalt område, fotproblem som smärta i foten eller ryggsmärta behöver inte nödvändigtvis betyda att det är området som gör ont som orsakar smärtan.

Läs mer

Symptom

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer

Copy link
Powered by Social Snap