Frozen Shoulder – Frusen Skuldra – Frusen Axel

Symptom

Frozen shoulder betyder ”frusen axel” och innebär att leden i axelns ledkapsel ”skrumpnar ihop”. Detta tillstånd är väldigt smärtsamt, och innebär att det smärtar att föra armen i i vissa riktningar. Detta gör det svårt för ett aktivt liv. Muskulaturen runt leden blir med tiden mycket spänd. Det är ett långvarigt besvär som dock går över av sig själv inom 1,5 till 2 år.
Behandling av Frozen shoulder

Med rätt behandling kan man minska smärtorna och därigenom lidandet. I vissa fall kan vi behandla rotatorcuffens muskler med Radial Shockwave Therapy, också känt som stötvågsbehandling. Eller smärtbehandling med Laser EMS Vid riktigt svåra fall kan vi rekommendera en någon bra ortoped i Stockholm. Diagnosen ställer vi med tester och samtal och vid behov med hjälp av ultraljud.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg. Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer