Hälsporre – plantar fasciit

Hälsporre

Symptom

Hälsporre

är ett tillstånd som gör ont i foten under trampdynan i hälen när man går utan skor på ett hårt underlag. Hälsporre smärtar även när man har skor på, framförallt om man inte har bra iläggssulor. I svårare fall är foten även stel på morgonen och medför svåra smärtor när man går upp ur sängen. Hälsporre kommer av en inflammation eller irritation i ett muskelfäste under foten. Den så kallade tendinosen kan komma från överansträngning av foten, eller en kalkutfällning i samma muskelfäste mot hälbenet. Hälsporre kan pågå i flera år utan att gå över av sig själv, vilket är väldigt jobbigt för den som är drabbad. Läs gärna expressens intervju med en av Agiloklinikens naprapater i denna artikel om hälsporre.

Behandling av hälsporre / Plantar fasciit:

Tidigare har hälsporre eller plantar fasciit varit ett mycket svårbehandlat tillstånd, men vi på Agilokliniken kan behandla hälsporre med Radial Shockwave Therapy / stötvågsbehandling. Metoden stötvåg är i de flesta fall mycket effektivt vid hälsporre och ont under hälen. Normalt behandlingsupplägg med stötvåg mot hälsporre är 3-5 behandlingar som kan kombineras med stretching av plantarfaschian, tejpning, utprovning av superfeet iläggssula.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg.

Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer

Copy link
Powered by Social Snap