Impigment – Supraspinatus

Symptom

Inklämning (impigment) / Supraspinatussenan

Om du har ont i axeln när du för ut armen åt sidan så kan det bero på att en sena kommer i kläm, så kallad impigment. Detta kan bero på degenerativ vävnad i supraspinatussenan och eller kalkutfällning. Senan blir då ofta irriterad och svullen, och besvären kan bli värre med tiden. Axelsmärtan ökar oftast när armen belastas. Detta kan vi på Agilokliniken behandla effektivt med stötvågsbehandling och eller laserbehandling.

Behandling

Efter noggrann undersökning och testning för att ställa diagnos i den berörda axeln, kan Supraspinatus behandlas med stötvågsbehandling. Denna behandlingsmetod är mycket effektiv mot denna typen av axelsmärta. Ofta kan behandlingen behöva kompletteras med rehabilitering. Gå inte runt och ha ont i axeln i onödan, vi hjälper dig.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg. Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer