Dropbehandling

Dropbehandling

Thompson Drop Technique är en kiropraktiskt diagnostiserings och behandlingsteknik som har funnits i USA länge men inte slagit igenom så stort i Sverige ännu. Men sedan några år tillbaka har vi använt oss av den teknik som en del av vår behandling för rygg- och nacksmärta samt vid smärta i fötter, höfter, knän och axlar.

Dropptekniken utförs med hjälp av en så kallad dropplatta eller -bänk. Efter noggranna inställningar av platta/bänk och patientplacering riktas kraften in i den leden som behöver ökad rörlighet. Därefter lyfts plattan upp 1 cm och då sker en snabb och mjuk impuls och så slår plattan ihop med hög hastighet. Enligt fysikens lagar kan man genom att öka hastigheten dra ner på kraften i manipulationen och ändå få en tillräcklig impuls.

Om vi väljer en vanlig manuell teknik eller dropp utgår alltid från vilken metod vi tror är mest effektiv och skonsam, men alla leder i nacke, rygg, bäcken, armar och ben kan behandlas med den droppteknik.
Droppbehandling för hela kroppen bokas som Nybesök eller återbesök hos Ola Klackenberg på Agilokliniken Södermalm. Behandling av bäcken, höft, axel eller fot behandlas av alla terapeuter vid behov.

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer

Copy link
Powered by Social Snap