Droppbehandling

Droppbehandling

Thompson Drop Technique är en kiropraktiskt diagnostiserings och behandlingsteknik som har funnits i USA länge. Men är inte så vanligt förekommande i Sverige än. Agilos blogg. Men sedan några år tillbaka har vi använt oss av den teknik som en del av vår behandling för rygg- och nacksmärta samt vid smärta i fötter, höfter, knän och axlar. Med goda resultat!

Dropptekniken utförs med hjälp av en så kallad dropplatta eller droppbänk. Efter noggranna inställningar av platta/bänk och patientplacering riktas kraften in i den leden som behöver ökad rörlighet. Därefter lyfts plattan upp 1 cm och då sker en snabb och mjuk impuls och så slår plattan ihop med hög hastighet. Enligt fysikens lagar kan man genom att öka hastigheten dra ner på kraften i manipulationen och ändå få en tillräcklig impuls.

Om vi väljer en vanlig manuell teknik eller dropp utgår alltid från vilken metod vi tror är mest effektiv och skonsam, men alla leder i nacke, rygg, bäcken, armar och ben kan behandlas med den droppteknik.
Droppbehandling enligt Thompson technique bokas som Nybesök eller återbesök hos Ola Klackenberg, Gabriella Reiner eller Henrik Nyhus. Behandling av bäcken, höft, axel eller fot behandlas av alla terapeuter vid behov.

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer

Copy link
Powered by Social Snap