Höftledsvärk

Höftledsvärk

Höftleden är kroppens största led, och i den genereras stora krafter när vi rör oss och tränar – vilket även innebär stora förslitningar.. När man får ont i höften till följd av problem med höftlederna så är det enklare att lokalisera problemet, men smärtan kan även komma sekundärt upp mot bäcken, ryggen eller ner mot knäna.

Om du har ont i höften kan det bero på många olika tillstånd. Höftledsartros är ett exempel på ett tillstånd som smärtar i höftled, och som med tiden blir värre och värre. Vanligare är dock värk som kommer från någon av höftens muskler. Smärta i höften kan även uppstå vid inskränkt rörlighet i leden som förorsakas av spända och korta muskler i exempelvis sätes och höftböjarmuskulatur. Även djupa spänningar med muskelknutor i området kan förorsaka höftvärk.

Behandling mot höftvärk

Det krävs noggranna undersökningar för att ställa rätt diagnos när höftregionen är drabbad. När du besöker en naprapat hos oss kommer de att sätta ihop ett lämpligt program med behandling och rehabilitering som stärker muskulaturen och rörligheten i höften.

höftledsvärk rehabilitering fysioterapi sjukgymnast naprapat

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer

Copy link
Powered by Social Snap