Ischias – Diskbråck

Smärta baksida lår

Symptom

Ischias

Om du känner strålande smärta i benet så kan det bero på diskbråck. Det innebär en diskkollaps som trycker på en nervrot, vilket resulterar i ischiassmärta som strålar ned i benet. Att lokalisera området som orsakar ischias kräver att man hittar vilken nerv som är involverad. Diagnos av diskbråck ställs med hjälp av magnetröntgen och neurologiska tester.

Falsk ischias

Utstrålning i benet kan även bero på muskulärt nervtryck i sätesmuskulaturen, detta tillstånd kallas falsk ischias. Utstrålning i benet kan även bero på triggerpunkter (muskelknutor) i sätesmuskulaturen, eller låsningar i bäcken/kotleder.

Behandling av falsk ischias:

Beroende på det specifika orsakssambandet behandlar vi falsk ischias med manipulation, triggerpunktsbehandling, stretching och strömbehandling. Ofta behövs även rehabträning som specifikt utformas för din individuella situation.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg.

Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer