Ont i Ländryggen – Lumbago

Ryggskott

Symptom

Värk i korsryggen

Smärta i ländryggen är ofta en kombination av olika spänningar och obalans i rygg och säte. Smärtan kommer ofta från triggerpunkter som sitter i ländryggen eller i sätesmuskulaturen. Det kan även bero på låsningar i ryggrad och bäcken i kombination med muskelspänningar och korta muskler. Då denna typ av åkomma ofta beror på flera olika faktorer, så behandlas det med en kombination av olika behandlingsformer.

Behandling

Några av de behandlingsformer som kan användas mot smärta i ländryggen är inferensström, massage, stretching eller akupunktur. Detta kombineras ofta med manipulation, och i anslutning till behandlingen rekommenderas även rehabövningar. Har du ont i ländryggen? Hör av dig till våra specialister så hjälper vi dig bli fri från smärtan.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg.

Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer