Ledbandsskador – Ligamentskador

Plantar Fasciit

Symptom

Ligamentskada är en vanlig idrottsskada. Det innebär att ledband har blivit antingen uttöjda eller rupturerade. Ofta förekommer dessa skador runt vanliga belastningsområden som knän eller fotleder. Korsbandsskador kan inte behandlas hos oss, men rehabilitering i vårt rehabgym med våra duktiga sjukgymnaster är ett alternativ som ger goda resultat. Smärta på grund av yttre eller inre ledbandsskador kan i många fall behandlas och rehabiliteras hos oss. Detta avgörs av om ledbandet är delvis av eller uttöjt. Ledbandsskador gör oftast ont under belastning. Vi gör manuella tester för att ställa diagnosen, och vid svåra fall kan undersökningen även kompletteras med ultraljudsdiagnostik.
Behandling

Ligamentskada behandlas med Radial Shockwave Therapy, även känt som stötvågsbehandling. Behandlingen kombineras med avancerad rehabilitering, då det är en skada som oftast tar ganska lång tid att återfå full funktion från.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg. Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer