Nackspärr – Behandling

naprapat Stockholm

Symptom

Nackspärr

Nackspärr känner de flesta till. Det kan kännas som ont i nacken med karaktär av akuta huggsmärtor vid rörelse, och kan vara orsakat av statisk felbelastning eller av drag över nacken. Det är låsningar i kotpelaren samt aktiva triggerpunkter som orsakar nackspärren. Felaktig sovställning är också en vanlig orsak till att man får nackspärr. Detta beror på att muskler i nacken haft en kort position under en längre tid, vilket kan bidra till spänningar och ”korta” muskler och därför börjar göra ont när de sträcks ut igen. Man får främst ont i nacken i samband med att man vrider eller böjer huvudet åt något håll. Den mest akuta smärtan brukar avta inom några dagar, därefter ändrar ibland nackspärren karaktär och övergår i stelhet.

Behandling av nackspärr

Undersökning och behandling görs efter att noggrant kontrollera vilka muskler och kotor som samverkar till rörelseinskränkningen, och därmed smärtan. Behandling kan utföras med manipulation, mobilisering, specifik stretching, strömbehandling eller akupunktur. Kombination av olika behandlingsformer används ofta. I undersökningen ingår ett neurologiskt status för att utesluta tillstånd som inte ska behandlas manuellt.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg.

Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer