Padelarmbåge

Padelarmbåge

Padelarmbåge eller lateral epikondylit, är ett överbelastningstillstånd där det gör ont på utsidan av armbågen. Detta besvär gör oftast ont under belastning av armen men inte i vila. Padelarmbåge/tennisarmbåge uppkommer vanligen av långvarig överbelastning av muskelfästen runt armbågen i form av exempelvis racketsporter som padelträning, tennis eller badminton. En mycket vanlig typ av överbelastning av armbågen är också monotont statiskt arbete som leder till tennisarmbåge är exempelvis kontorsarbete där man använder datormus som kan ge en överbelastning av senstrukturer runt armbåge och axel.

Symptom:

Ont i muskelfästena mot benet på armbågens utsida. Det smärtar vid vissa rörelser av underarmen, t ex backhandslag i padel, lyfta en tillbringare/stekpanna, skruva i en skruv, eller vrida ur en trasa.

Behandling av tennisarmbåge

Behandling av padelarmbåge/tennisarmbåge (lateral epicondylit) utförs med stötvågsbehandling. Stötvågsbehandling är en mycket effektivt behandlingsform mot detta tillstånd som i regel tar 3-5 gånger. Vi rekommenderar rehabträning i samband med behandlingen, med individuellt sammansatta rehabiliteringsövningar.

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer

Copy link
Powered by Social Snap