Padelarmbåge

Symptom

Padelarmbåge/tennisarmbåge eller lateral epikondylit, är ett överbelastningstillstånd där det gör ont på utsidan av armbågen. Detta besvär gör oftast ont under belastning av armen men inte i vila. Padelarmbåge/tennisarmbåge uppkommer vanligen av långvarig överbelastning av muskelfästen runt armbågen i form av exempelvis racketsporter som padelträning, tennis eller badminton. En mycket vanlig typ av överbelastning av armbågen är också monotont statiskt arbete som leder till tennisarmbåge är exempelvis kontorsarbete där man använder datormus som kan ge en överbelastning av senstrukturer runt armbåge och axel.
Symptom:

Ont i muskelfästena mot benet på armbågens utsida. Det smärtar vid vissa rörelser av underarmen, t ex backhandslag i padel, lyfta en tillbringare/stekpanna, skruva i en skruv, eller vrida ur en trasa.

Behandling av tennisarmbåge

Behandling av padelarmbåge/tennisarmbåge (lateral epicondylit) utförs med stötvågsbehandling. Stötvågsbehandling är en mycket effektivt behandlingsform mot detta tillstånd som i regel tar 3-5 gånger. Vi rekommenderar rehabträning i samband med behandlingen, med individuellt sammansatta rehabiliteringsövningar.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg.

Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer