Kategoritaggar:

• Fot
  • Behandling
02 jul 2019

Smärta i hälsena? Agilokliniken gör dig smärtfri!

Har du upplevt smärta i hälsenan? Lugn, Agilokliniken hjälper dig bli smärtfri!

Hälsenan, även kallad akillessenan, är en av kroppens starkaste senor och binder samman vadmuskeln med hälbenet. Trots att hälsenan anses vara en av kroppens starkaste senor kan den, efter till exempel en överansträngning eller trauma, bli mycket retad och i vissa fall även gå av.

En inflammerad hälsena svarar positivt på behandling av exempelvis stötvåg, rehabiliteringsträning och viss manuell behandling. Om du får smärta i hälsenan är det därför till fördel att så snabbt som möjligt undersöka problemet samt sätta igång med behandling. En skada på hälsenan kan se väldigt olika ut och därför bör rehabiliteringsupplägget alltid individanpassas. Om hälsenan gått av finns även operation som behandlingsalternativ.

Om smärtan kommer plötsligt efter ansträngning bör egenbehandling undvikas tills dess att hälsenan undersökts. Tills du träffat en terapeut som fastställt diagnosen bör du undvika att hoppa, löpträna samt bör inte utföra accelererande eller explosiva rörelser.  Använd skor med bra stötdämpning och undvik långa promenader på ojämn mark.

Kontakta oss så hjälper vi dig bli fri från smärta!

/ Hanna Leg.fysioterapeut