Fotledsstukning

Plantar Fasciit

Symptom

Vrickning / Stukning

Vrickningar och stukningar i fotlederna är en väldigt vanlig åkomma i alla åldrar. När du har stukar en fot kan fotlederna bli stela och göra ont. Vid stukning kan man få uttöjda ledband, vanligtvis på utsidan av foten, men det kan även drabba andra områden. Vid riktigt rejäla stukningar kan det uppstå muskelbristningar vilket kräver rehabilitering hos sjukgymnast för att funktionen ska återställas.

Behandling av stukad fot

Vilken behandling som används beror på om det är i ett akut eller i ett kroniskt stadium. Vid uttöjda ledband råder vi ofta till rehabiliteringsövningar och balansövningar. Tejpning eller annan terapi kan också vara relevant. Vid svårare fall kan vi använda ultraljud för att ställa rätt diagnos.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg. Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer