Musarm

Tennisarmbåge

Symptom

Musarmbåge eller musarm är ett övergripande uttryck för ont i axel / skuldra och arm som uppkommer i samband med stillasittande och monotont kontorsarbete.

Arbete med datormus ger en statisk belastning av vissa muskler i området kring axel och armbågsleden. Detta kan leda till att muskler och muskelfästen blir överbelastade, och det kan även ge upphov till triggerpunkter. Det är detta som i sin tur orsakar värk och smärta vid rörelser i axeln och armen.

Då musarm är en generell diagnos, är det viktigt att man hittar ett muskelsamband mellan alla de muskler som stör armen. Därför gör vi en grundlig undersökning för att lokalisera de områden som orsakar smärta i din arm.

Behandling

Musarm behandlas oftast med en kombination av massage, triggerpunktsbehandling, manipulation, ström och stretching. I vissa fall använder vi oss även av stötvågsbehandling. Har du ofta ont när du jobbar på kontoret? Kontakta oss, vi hjälper dig.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg.

Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer