Tennisarmbåge – Epikondylit – Symtom, Orsak och Behandling

Padelarmbåge

Symptom

Tennisarmbåge eller lateral epikondylit som diagnosen egentligen heter, är ett överbelastningstillstånd där det gör ont på utsidan av armbågen. Oftast har man inte ont i armbågen vid vila. Tennisarmbåge uppkommer vanligen av långvarig överbelastning i form av exempelvis racketsporter som tennis, badminton och paddeltennis. En mycket vanlig typ av överbelastning av armbågen är också monotont statiskt arbete som leder till tennisarmbåge är exempelvis kontorsarbete där man använder datormus.

Symptom:

Ont i muskelfästena mot benet på armbågens utsida. Det smärtar vid vissa rörelser av underarmen, t ex lyfta en tillbringare, skruva i en skruv, tennis eller vrida ur en trasa.

Behandling av tennisarmbåge

Behandling av tennisarmbåge (lateral epicondylit) utförs med stötvågsbehandling. Stötvågsbehandling är en mycket effektivt behandlingsform mot detta tillstånd. Ofta rekommenderar vi även rehabträning i samband med behandlingen.

Symptom

Behandlingar

När du kommer på ditt första besök ställer vi frågor om dina problem. Vi kartlägger hur länge du haft ont, var du har ont och om besvären kommer och går eller smärtar konstant. Du får beskriva dina besvär och peka ut var du har ont. Du får också berätta vad din egen målsättning med besöket hos oss är. Därefter kommer du undersökas för att vi ska komma fram till en diagnos och förslag på behandlings eller rehabiliteringsupplägg. Läs mer

Behandlingar

Boka tid

Välj klinik

Kontakta oss

E-post / Telefonnummer